Bu yıl 9’uncusu düzenlenen Kutup Ayısı Ultra Dağ Maratonu kapsamında 6 kilometre ile 40 kilometre ortasında değişen 7 farklı parkurda yarışlar düzenlendi. 12 ülke ve 54 kentten 1105 atletin katıldığı Ultra Dağ Maratonu, atletlerin ısınma idmanlarının akabinde yarışmacıların 10’dan geri saymasıyla başladı. Yüzde 35’ini bayan sportmenlerin oluşturduğu aktiflik, düzenlenen birçok atölye çalışması ile şenlik havasında geçti. Sportmenler keyifli görüntüler eşliğinde tabiatın renkleri ile koşma imkanı yakalarken, parkurları en erken bitiren atlet olmak için yarıştı.
Organizatör Ali Cem Aktaş, “Türkiye’nin en yeşil aktifliği diyoruz buraya. Zira yarış boyunca yağmur, çamur, güneş, sis ve yeşilin her tonu vardı. Takviye veren herkese teşekkür ederim” dedi.
21 kilometrelik parkurda birinci olan Beğenilen Işıklı ise, “Geçen yıl bir alt kategoride koşmuştum. Bu sene biraz daha kendimi geliştirerek 21 kilometre koşarak 1’inci oldum. Yarış çok keyifliydi, herkese teşekkür ederim” diye konuştu.
Dereceye giren atletlere mükafatları ilçe protokolü tarafından ve sponsor firma temsilcileri tarafından verildi.
Organizatör Ali Cem Aktaş, “Türkiye’nin en yeşil aktifliği diyoruz buraya. Zira yarış boyunca yağmur, çamur, güneş, sis ve yeşilin her tonu vardı. Takviye veren herkese teşekkür ederim” dedi.
21 kilometrelik parkurda birinci olan Beğenilen Işıklı ise, “Geçen yıl bir alt kategoride koşmuştum. Bu sene biraz daha kendimi geliştirerek 21 kilometre koşarak 1’inci oldum. Yarış çok keyifliydi, herkese teşekkür ederim” diye konuştu.
Dereceye giren atletlere mükafatları ilçe protokolü tarafından ve sponsor firma temsilcileri tarafından verildi.